Så glad över församlingshelgen

Helgen som gick, den 7-9 oktober ordnade Betaniakyrkan en församlingshelg på EFS-gården i Åsljunga. Tanken var att det skulle få vara en helg av gemenskap, reflektion och fördjupning – och det blev det verkligen!

Vi var 70 personer som hade anmält oss till helgen. Tyvärr fick några förhinder i absoluta slutskedet, men trots det var vi många vuxna, ungdomar och barn samlade redan på fredagskvällen då helgen inleddes med middag. Vi firade nattvard på kvällen där vi hade gjort ett försök att göra själva nattvardsliturgin på ett enklare språk. Jonas, vår präst, och Iza, vår barn- och ungdomsledare, höll i detta och fick möjlighet att förklara ord som “Helig” och “Guds lamm”, samt vad prästens kläder symboliserar och var bönen “Vår Fader” kommer ifrån och har för innebörd.

Lördagen var inriktad på samtal och fördjupning. På förmiddagen gavs det en input om församlingens vision, samt en SWOT-analys som gjordes förra året och sedan fick vi tid till “walk ´n talk”, där man kunde gå ett varv runt vackra Åsljungasjön för att samtala två och två eller tre och tre kring visionen och Betaniakyrkan. Väl tillbaka igen fick vi dela med varandra våra tankar kring detta. Det blev en ärlig och härlig stund, med många tankar som styrelse, anställda och enskilda medlemmar får bära med sig.

På eftermiddagen fick vi en gedigen genomgång av vad EFS är – historiskt och idag. Om du vill ta del av detta så kan du klicka här: presentation-av-efs För en PowerPoint-Presentation klicka här: presentation-efs

Vidare fick vi också ta del av en presentation av EFS utlandsmission, såväl historiskt som idag, av Viktoria Nordén. Det är en presentation som inom kort kommer att kunna ses på EFS riks hemsida och/eller Playkanal.

De ungdomar/konfirmander som var med under helgen hade planerat en timmes lek- och tävlingar för oss på lördagskvällen, vilket var mycket uppskattat. Till sist fick vi avsluta dagen med en god stund i tillbedjan, lovsång och bön inför vår Herre. En helig stund.

Söndagen avslutade så helgen med en gemensam gudstjänst för stora och små. Barnen medverkade med deras tankar kring temat “Vägen”, med sång och i bön. Vår präst predikade om den smala vägen som leder till livet och menade att den på väldigt många sätt är en bönens väg – där vi får söka Gud, Hans vilja och vägledning för våra liv, precis om Jesus så ofta gjorde under sin jordevandring.

Församlingshelgen gav verkligen mersmak och både glädje och kraft till att bygga vidare. Ett stort tack till alla som planerade och genomförde denna helg, särskilt TNA-gruppen. Nedan följer några bilder från helgen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s