Bra med debatt om porr

Det finns ganska mycket som är märkligt i vårt kära Svenska samhälle, om ni frågar mig. Det är till exempel märkligt att det behövs målsmans underskrift för att teckna en prenumeration på en tidning innan du är 18, men som ung tonåring kan du genomföra en abort utan att dina föräldrar är medvetna om det. 

Det är också märkligt att det finns åldersgränser på filmer som innehåller våld och läskiga scener (vilket givetvis är bra!), men att det inte finns någon åldersgräns för att se på porr, inklusive sådan porr som är att räkna som grov, våldsam och direkt förnedrande. 

Därför är det givetvis bra att det nu äntligen har kommit en debatt om porren och framför allt barnens tillgång till den via internet. Jag hoppas verkligen att det införs någon form av åldersgräns på detta. Varför? Jo, bland annat för att vår sexualitet är något av det allra finaste som vår Skapare har gett oss. Den är designad för och tänkt att njutas av två människor som i äktenskapet har lovat varandra trohet. Den ska inte leva sitt eget liv utanför detta sammanhang. Då är risken otroligt stor att människor blir sårade, påverkas negativt av sex och blir mindre hela som människor. 

Många som debatterar kring detta idag vill absolut inte bli kallade moralister, det verkar vara det värsta som finns i Sverige idag. Men jag är gärna moralist. Moralen är något som har sin grund i Gud och Hans goda vilja för oss människor. Det är ingenting som jag skäms för, tvärtom. Jag är stolt över att tillhöra en Gud som vet vad som är väst för oss människor, och som  i sin stora omsorg om oss har låtit oss veta detta. 

Till våren 2017 blir det en temaperiod i Betaniakyrkan kring sexualitet. Då kommer vi bland annat att beröra också detta. Som en liten teaser. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s