Behovet av apologetik

I Sverige och svensk kristenhet idag finns ett väldigt stort behov av apologetik. Apologetik är “försvar och förklaring av den kristna tron”, en från början akademisk disciplin som är lika gammal som kyrkan själv.

Grundtanken med apologetik är att det finns förnuftiga och intellektuella argument för den kristna trons grund och sanning. Det går att tala om tro, Guds existens, Jesu uppståndelse och annat utan att behöva fly iväg till det man ofta kallar för “blind tro”, dvs att man tror utan något som helst “vetenskapligt” bevis.

Under fem veckor i mars, på onsdagskvällar, kommer vi i Betaniakyrkan att sätta lite extra fokus på detta; Med fokus och zoom på den kristna tron. Med start i morgon, 1 mars, kommer möjligheten finnas för dig att gnugga dina hjärnceller tillsammans med andra för att söka förnuftiga svar på några av trons mest grundläggande frågor.

Upplägget är att vi inleder kvällen 18.30 med en enkel mässa, som följs av ett föredrag och samtal i mindre grupper. Det fungerar alldeles utmärkt att komma vid enstaka tillfällen, men man bör veta att föredragen i viss mån bygger på varandra, så det är en fördel att vara med från början.

Det kan också var ett bra tillfälle att ta med sig någon vän som är nyfiken på det är med kristen tro och vad det egentligen finns för grund för det vi tror på.

För mer detaljerad information, besök vår hemsida.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s