Men med hopp!

Guds ord är fantastiskt! Det är levande och verksamt i alla tider och för alla människor. Det kan tala till folkslag, generationer och enskilda människor med precision i tid efter tid.

Idag fick jag själv erfara detta i min morgonläsning. Jag läste ett stycke ur Romarbrevet 8, som jag har läst många gånger i mitt liv. Och plötsligt fanns där tre ord som stack ut som de aldrig gjort förut (för mig).

Jag läste:

Jag menar att våra lidanden i denna tid ingenting betyder mot den härlighet som skall uppenbaras och bli vår. Ty skapelsen väntar otåligt på att Guds söner skall uppenbaras. Allt skapat har lagts under tomhetens välde, inte av egen vilja utan på grund av honom som vållade det, men med hopp om att också skapelsen skall befrias ur sitt slaveri under förgängelsen och nå den frihet som Guds barn får när de förhärligas.

Tidigare i veckan hade jag återigen lyssnat till larmrapporter från forskare angående vår värld och vårt klimat. Bilden de målade upp kändes än en gång hopplös. Vi orsakar vår egen undergång och ingen tycks vilja göra något åt det. Ja, ni känner igen tongångarna. Det är lätt att bli uppgiven, besviken, ledsen och rädd.

Men så i Romarbrevet talas det plötsligt om skapelsens befrielse. Först delas den negativa bilden: “Allt skapat är lagt under tomhetens välde, inte av egen vilja utan på grund av honom som vållade det…”. Sedan kommer de tre underbara orden som fick lysa klart för mig denna morgon: “…men med hopp…”! Allt som är skapat av Gud bär på ett hopp! Ett hopp om befrielse, återlösning, återupprättelse och härlighet! Vi människor bär på det hoppet! I Kristus Jesus finns vår frihet! Men också skapelsen själv bär på detta hopp! Den ska få nå samma befrielse som vi och bli förhärligad en dag!

Prisad vare Gud som ger oss hopp! Är det något vi behöver i denna tid så är det hopp! I Kristus Jesus finns det alltid hopp om befrielse, nystart, återupprättelse och härlighet! Amen!

One thought on “Men med hopp!

  1. Tack Jonas!Samma ‘tanke’ kom till mig i går som Du hänvisar till i Romarbrevet. De Gud har skapat -det rår Gud också över. Min tanke var, ‘om Gud har skapat jorden, han har också gett oss ett löfte om att komma tillbaka, då finns där ett hopp för oss människor att förtrösta på. Lycka till i helgen i Höllviken.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s